Content

Siten om mig själv!

En jobbig dag

Thursday 15 August 2013 - Filed under Allmänt

Tur att man har snälla grannar säger jag bara! Morgonen var hektisk som vanligt, med två stökiga barn som ska väckas, kläs på och få i sig någonting ätbart. När jag hade lyckats packa in alla i bilen insåg jag att den var ovanligt tyst. Den var faktiskt helt tyst, för den gick inte att starta.

Jag ringde några samtal för att försöka fixa skjuts, men utan framgång. Som tur var kom grannen förbi just då, han var ute och rastade hunden, och det visade sig att han faktiskt hade en bil stående som vi kunde låna tills vi fått ordning på våran.

Iväg till dagis och jobb kom vi alltså, om än något försenade. Det är så typiskt att bilen ska gå sönder nu. Vi har fått ihop en bra budget inför semestern, men nu gissar jag att en del av de pengarna kommer att gå till att reparera bilen istället. Det är väl sådant man får räkna med, antar jag.

En god vän som kan mycket om bilar kom förbi nu på eftermiddagen för att ta sig en titt på vad som skulle kunna vara problemet. Hans gissning var att det är tändningslåset som spökar, så nu gäller det att hitta en bra verkstad.

Jag har kikat runt lite och hört mig mig för, och hittat en BMW verkstad som verkar bra. Det lutar åt att det blir den. Jag vill gärna ha problemet ur världen så fort som möjligt, men man får inte heller tumma på kvaliteten. Det ska både vara prisvärt och proffesionellt, så att man slipper göra om det.

Ett stort tack skänker jag till min snälla granne idag, som mer än gärna ställde upp för en stressad småbarnsförälder utan bil. Jag tror att vi får bjuda över honom på lite kaffe och hembakat i morgon!

2013-08-15  »  Ola

Share your thoughts

Re: En jobbig dagTags you can use (optional):