Content

Siten om mig själv!

Så hittar du ett bra snickeri

Tuesday 11 February 2014 - Filed under Uncategorized

Allt fler väljer idag att anlita ett snickeri som kan specialbygga möbler och inredning istället för att satsa på det massproducerade utbudet som kan upplevas som opersonligt. När vi köper en vara eller en tjänst vill vi att den ska vara prisvärd och leva upp till våra förväntningar, och för att vi ska bli nöjda krävs det ofta att vi gör lite efterforskningar innan vi bestämmer oss för ett alternativ. Det kan handla om pris men också om kunskap och professionalitet. Här kommer några tips att tänka på när man letar efter ett bra snickeri.

Kunskap och erfarenhet
För att vi ska bli nöjda med resultatet krävs det förstås att den som utför arbetet har kunskap om det som ska göras. Kunskap kan mätas i utbildningar, men det kan också mätas i erfarenhet. En blandning av de båda är ofta bäst, men man bör inte stirra sig blind på personens CV. Det bästa man kan göra är att be att få titta på tidigare arbeten för att få en uppfattning om det överensstämmer med det man vill ha och be personen förklara lite om själva arbetet. Man märker ganska snabbt vid ett sådant samtal om personen är genuint kunnig och intresserad eller om denne bara vill åt det som finns i våra plånböcker.

Kvalitet och gott rykte
Ett bra snickeri bör kunna arbeta med många olika typer av material. Det tyder på att det finns mycket kunskap. Kunskap om olika material kan vara bra vid större projekt, som till exempel om man ska göra om ett helt kök. Då kan man lägga allt arbete i händerna på ett enda företag istället för att behöva använda sig av olika. Snickeriet bör också använda material av bra kvalitet. Det kan vara svårt för den som inte är insatt att veta vad som är bra och vad som inte är det, men man kan med fördel be dem berätta om de olika materialens egenskaper samt be om referenser så att man kan kontrollera tidigare kunders erfarenhet om hållbarhet och liknande. Ett gott rykte är den bästa reklamen för ett företag.

2014-02-11  »  Ola

Share your thoughts

Re: Så hittar du ett bra snickeriTags you can use (optional):