Content

Siten om mig själv!

Inför köksrenoveringen

Thursday 20 February 2014 - Filed under Allmänt

När man står inför en köksrenovering är det mycket som ska planeras. Det finns många frågor som ska ha ett svar innan man kan sätta igång. Hur stor budget ska man ha? Ska man behålla något eller göra om allt? Vilka färger och material ska man satsa på? Vilka vitvaror ska man köpa? Ju mer man vet innan arbetet påbörjas desto bättre är det, och det är viktigt att räkna på alla kostnader man kommer att få så att man inte står där med ett halvfärdigt kök som man inte har råd att färdigställa, eller tvingas att välja något annat än det man faktiskt ville ha.

Önskelistan
Det första man kan börja med är att skriva en önskelista på precis allt man vill ha i sitt nya kök. Fundera efter vad som saknas och vad som fungerar bra i nuvarande köket, och vad man använder köket till förutom matlagning. Man kanske till exempel saknar en arbetsplats eller en plats för barnen att göra läxor på. Titta i tidningar och på nätet för inspiration, och prata med vänner och bekanta som gjort om sitt kök för att få tips och råd.

Planeringen
Steg två är att planera och budgetera. Fundera över vad renoveringen får kosta och vid vilken tidpunkt den passar bäst. Det är också viktigt att göra en skiss där man mäter köket ordentligt. Har man rätt mått från början kommer det att gå mycket enklare sedan, så det kan vara bra att också kontrollmäta både en och två gånger. Titta på olika alternativ och prisklasser för de olika delarna i köket. Det kan till exempel vara bra att leta efter köksluckor online då det finns fler återförsäljare där, ett bra exempel är Mälarkök som har ett stort sortiment.

Arbetet
När arbetet ska sätta igång gäller det att anlita en seriös och pålitlig hantverkare. Ta in flera olika offerter och be om referenser. Den billigaste är inte alltid den bästa. Det är bra att vara beredd på att problem kan uppstå, till exempel att något blir försenat eller är skadat vid leveransen. När man är förberedd är det mycket lättare att tackla problemen. Tänk också på att det kan vara en bra idé att fixa ett litet extrakök så att man slipper kostnaden för hämtmat den tiden man inte kan använda köket.

2014-02-20  »  Ola

Share your thoughts

Re: Inför köksrenoveringenTags you can use (optional):