Content

Siten om mig själv!

Påsklämman, vilken uppfinning!

Thursday 27 March 2014 - Filed under Uncategorized

Det finns många saker som underlättar vår vardag, och även om vi kanske inte tänker så mycket på dem skulle vi garanterat sakna dem om de försvann. En fantastisk uppfinning som förtjänar att hyllas är påsklämman. Utan denna lilla tingest hade vi fortfarande snurrat och knutit brödpåsen eller tampats med att pilla tillbaka den lilla plastbiten som sitter på vid köp för att hålla brödet färskt. En påsklämma går dessutom att använda till så mycket mer än bara brödpåsar.

Påsklämmor kan försluta alla sorters påsar, som kaffeförpackningar, pastaförpackningar och fryspåsar, och de går även bra att använda på tetraförpackningar som saknar återförslutningsmöjlighet. Eftersom klämmorna finns i olika storlekar passar de även perfekt på större påsar, som sopsäckar och djurfodersäckar. Det finns också klämmor som fungerar som återförslutare och skopa i ett, vilket är väldigt smidigt när man exempelvis ska skopa upp torrfoder eller mäta upp kaffe.

Påsklämman är helt enkelt en suverän uppfinning som trots sin enkelhet har väldigt många olika användningsområden. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan använda den till. Ett smart tips är att till exempel sätta en påsklämma på tandkrämstuben när innehållet börjar ta slut. Då slipper man problemet med att luft trycks upp i toppen när man klämmer på tuben, och tandkrämen blir enkel att trycka ut. Detta fungerar självklart även bra på andra tuber, så länge man väljer rätt storlek på klämman.

Påsklämmor finns, som allt annat, i olika kvaliteter, och även om det kan kännas lockande att köpa ett billigt storpack kommer man att tjäna på att köpa klämmor av bra kvalitet. Dessa tål både frys, mikrovågsugn och diskmaskin och kan användas om och om igen i många år utan att tappa form eller funktion. På så sätt slipper man klämmor som går sönder och måste kasseras, och det tjänar både plånboken och miljön på!

2014-03-27  »  Ola

Share your thoughts

Re: Påsklämman, vilken uppfinning!Tags you can use (optional):