Content

Siten om mig själv!

Träningen

Friday 9 May 2014 - Filed under Uncategorized

Jag skrev för ganska länge sedan (på sensommaren förra året tror jag det var) om att jag hade börjat träna, men sedan dess har det varit ganska tyst på den punkten. Det betyder dock inte att jag har slutat träna om ni trodde det! Det blev visserligen en paus när det var som kallast och när det var snö och slask, men jag har kämpat på och försökt träna även när det inte har varit strålande sol. Det har faktiskt hänt väldigt mycket om vi nu ska prata resultat, och från att jag var tvungen att gå vissa bitar kan jag nu springa utan att stanna eller gå i drygt en halvtimme. Jag skrev förra året att jag hade som mål att kunna springa en hel timme utan att stanna eller börja gå, och så långt har jag ju inte hunnit än, men jag tycker att jag är på god väg!

Jag springer inte speciellt snabbt men jag tycker att det är alldeles lagom för mig. Min ambition var aldrig att bli någon supersportfåne eller att sätta några rekordtider, utan helt enkelt att försöka förbättra min hälsa lite, och det får vi väl hoppas att jag har gjort. Jag märker i alla fall att min kondition har blivit betydligt bättre, och även om det fortfarande är jobbigt att springa så blir jag inte så andfådd att jag inte kan prata eller stå upp efter löpturerna, så det känns skönt. Det ska ju också vara lite jobbigt, annars tar man nog inte i tillräckligt mycket, men det är skönt när man inte är helt slut efter ett träningspass utan faktiskt har avverkat sina kilometer och ändå känner sig relativt fräsch.

Jag funderar faktiskt på om jag ska anmäla mig till något lopp i år. Det finns ju lopp som är riktade till motionärer där det inte är tiden som är det viktiga utan att man är med och rör på sig, och alla får springa i sin egen takt eller gå om man vill det. Det vore faktiskt lite roligt att ha något att jobba mot så att det blir lite mer som en morot. Då känns det nog betydligt lättare att ta sig ut de där dagarna som man kanske helst hade legat kvar i soffan. Jag får fundera på det!

2014-05-09  »  Ola

Share your thoughts

Re: TräningenTags you can use (optional):