Content

Siten om mig själv!

Upplevelser i Dalarna

Wednesday 10 September 2014 - Filed under Allmänt

dalarnaDet finns stora mängder med hotell i Dalarna, varav många inte är ”enbart” hotell, utan även anordnar olika aktiviteter, och kan fungera som konferensanläggningar vid behov. En semester i Dalarna kan alltså bli någonting alldeles extra, en riktig upplevelse. Oavsett om du är intresserad av mat och dryck, sport, golf eller vad det nu kan vara så finns det något för dig och din familj. Och även om det är sommaren som är den dominerande turistsäsongen i Sverige, så har vintern mycket att erbjuda också – inte minst då Vasaloppet. För att inte tala om upplevelsen av ett klassiskt julbord i vintrig dalamiljö. Sommar eller vinter så är Dalarna ett landskap som är väl värt att uppleva.

Men vilket hotell ska man då välja? Det finns en hel del alternativ, vilket är trevligt. Konkurrens gör ju att de måste anstränga sig lite extra för att locka besökare. En fin natur inpå knutarna räcker inte, då det är flera som kan erbjuda det. I stället måste hotellen fokusera på saker som service, upplevelser och så vidare. Är man det minsta försiktig så kommer man att hitta ett hotell som är bra, och säkert till och med överträffar ens förväntningar.

Ett exempel på hur hotell i Dalarna kan fungera är Green Hotel, beläget vid Siljans södra strand i Tällberg. Dels är man ett ”vanligt” hotell, men man erbjuder även paketerade weekends med exempelvis vinprovning, julmarknad och midsommarfirande. Dessutom kan de också hjälpa till att anordna konferenser, bröllop och snart sagt vad som helst. Ett utmärkt val om underskön natur i klassisk miljö är av intresse, med andra ord. Men det finns många andra hotell runt Siljan, varav flera andra också har mycket att erbjuda. Det där med konkurrens igen, som gör att du som hotellgäst garanterat kommer att få det absolut bästa.

2014-09-10  »  Ola

Share your thoughts

Re: Upplevelser i DalarnaTags you can use (optional):