Content

Siten om mig själv!

Semester i Sverige i år

Friday 8 May 2015 - Filed under Allmänt

Snart sommar och semester och som vanligt kommer vi att åka bort, men med en skillnad. I år är det inte alls säkert att vi kommer att åka utomlands som vi alltid annars brukar göra utan i stället håller oss inom rikets gränser. Det finns ju en hel del att uppleva i Sverige, och dessutom är det billigare än att åka utomlands. Inte så att vi blivit snåla eller har ont om pengar, men tanken på en riktigt dyr och exklusiv utlandsresa 2016 lockar. Med andra ord, vi sparar in en del pengar på semestern i år för att nästa år så på riktigt, riktigt stort.

Nu vill vi inte på något sätt påstå att årets semester inte kommer att bli underbar, tvärtom. Även om den är mer lågmäld och billig så är vi säkra på att det kommer att bli fantastiskt. Det är nämligen så att vi ska hyra en liten stuga hos Älvdalens Camping, alldeles vid Österdalälven i norra Dalarna. Där ska vi sedan ”ta det lugnt och ladda batterierna” som det brukar heta. Paddla på älven, turista runt i Sveriges hjärta och vi har till och med planerat in en tur med häst och vagn där ett riktigt gästabud ingår. Så nog kommer vi att få en finfin semester i år även fast vi stannar i Sverige.

Samtidigt som vi njuter av livet vid Österdalälven så kommer vi också att redan nu börja planera för nästa års utlandsresa. För även om Dalarna är hur fint som helst (vi har besökt det några gånger tidigare, så det vet vi) så är det ändå utlandsresor som vi brinner för. Men man måste ju som sagt ibland göra en liten paus och se efter vad som finns här hemmavid. Som till exempel Älvdalens Camping, där vi kommer att tillbringa ett antal veckor i sommar.

2015-05-08  »  Ola

Share your thoughts

Re: Semester i Sverige i årTags you can use (optional):