Content

Siten om mig själv!

Vikten av förnyelse

Wednesday 9 September 2015 - Filed under Allmänt

En sak som kan ställa till problem för företag är att man fortsätter att använda samma redskap år ut och år in, fast företaget växt eller förändrats och man egentligen skulle behöva delvis andra redskap. Redskap betyder då ofta i dagens samhälle datorprogram, mjukvara, och så har det definitivt varit för oss. Det affärssystem vi använder oss av passar oss inte riktigt längre, men eftersom vi använt det så länge så har vi tvekat att byta. Dessutom var vi ju inte ens säkra på att det fanns något bättre alternativ som vi kunde använda oss av. Det blev helt enkelt så att vi inte letade alternativ. Dessutom är tanken på att migrera till ett nytt system alltid skrämmande – det kan vara både krångligt och jobbigt.

Det är ju givetvis ett dumt sätt att tänka på. Bättre då att rycka upp det onda med rötterna och börja om på ny kula så att säga, och det är vad vi är på gång med att göra nu. Vi har hittat ett bra CRM online som vi är ganska säkra på att vi kommer att byta till. Just det faktum att det är molnbaserat är en riktigt stor fördel – den flexibilitet som detta innebär är mycket användbar för oss. En annan stor fördel är att systemet (Yoddla) är skalbart vilket mer och mer blivit ett krav för oss eftersom vi kommer att växa. Faktum är att vi i praktiken redan vuxit från vårt tidigare affärssystem.

Slutligen så har Yoddla också alla de funktioner som vi behöver och är både smidigt och lättanvänt. Fullständig migrering kommer att ta lite tid, men det är redan uppenbart att det kommer att vara värt det. Ju mer jag använder Yoddla, desto mer inser jag att vårt gamla CRM var väl begränsat och inte alls passade vårt företag.

2015-09-09  »  Ola

Share your thoughts

Re: Vikten av förnyelseTags you can use (optional):