Content

Siten om mig själv!

Jul i Dalarna

Tuesday 21 November 2017 - Filed under Blogg

Julbocken i Gävle

Är det en riktig jultradition att bocken i Gävle ska brinna? Knappast, va?

När jag startade den här bloggen för lite över fyra år sedan så skrev jag att kultur är ett av mina stora intressen, liksom att gå ut och äta god mat på nya spännande restauranger. Det är någonting som fortfarande är lika sant nu, till och med i ännu högre grad. Mitt intresse för god mat har definitivt blivit ännu större. Det har väl med åldern att göra, antar jag. Samtidigt känner jag också att jag på en del sätt blivit lite mer konservativ. Inte i politisk mening, men vad gäller kulturer och tradition. Jag vill att högtider ska vara som på den ”gamla goda” tiden, som det ju heter, även om den nu sällan var speciellt god för de som tvangs uppleva den. Vilket för oss in på dagens ämne: Julen.

Traditionellt i Dalarna
Jag och sambon (ja, vi ska gifta oss) ska därför ta och åka upp till Dalarna och fira jul på ett hotell i Dalarna, som anordnar en riktigt traditionell jul i en miljö som inte går av för hackor, om de bilder och det program som utlovas hålls. Det tror jag nog, då hotellet har ett väldigt gott rykte i allmänhet, och vad gäller deras evenemang kring jul i synnerhet. Dalarna är ju också bra på det där med traditioner, i synnerhet då vad gäller midsommarfirande, där de väl är bäst i Sverige.

Släkten då?
Nu kanske någon tycker tt man ska fira jul tillsammans med släkten, men varför det, egentligen? Det brukar ju ofta mest leda till gräl och så, och att fira jul på egen hand gör ju att man kan njuta av julstämningen mer, utan att behöva tänka på andra. Själviskt? Kanske, men man måste ju tänka på sig själv också och det är vad vi ska göra i år!

2017-11-21  »  Ola

Share your thoughts

Re: Jul i DalarnaTags you can use (optional):