Content

Siten om mig själv!

Renovering eller resa?

Saturday 14 April 2018 - Filed under Allmänt

Att saker och ting kostar pengar är ju ingen nyhet, och de flesta av oss har ju inte högar av guld liggande i byrålådan. Så när man ska göra saker som påverkar ekonomin så gäller det ju att prioritera, och det är just det vi håller på med nu. Vi står i valet och kvalet om vad vi ska prioritera, och det som det handlar om är huruvida vi ska lägga pengarna på en resa eller på en köksrenovering. Så låt oss se på lite för- och nackdelar.

Resa
En resa är något man inte har kvar när man har gjort den. Man kan inte njuta av den resten av livet. Eller? Man har ju faktiskt kvar alla minnen, känslor och eventuella souvenirer, och det är värt mycket enligt mig. Att få se och uppleva världen. Jag älskar ju att resa.

Renovering
En renovering är något man har glädje av länge när man har gjort den, och dessutom höjer det ju värdet på bostaden likaväl som ens egen livskvalitet (om man nu anser att renoveringen skulle göra det, vilket det till viss del skulle göra för oss som har ett gammalt kök).

Medelväg?
Vi har funderat på om det kanske finns en medelväg här, och det skulle i så fall vara att göra en mindre uppfräschning av köket. Till exempel att beställa nya köksluckor från http://www.malarkok.se/ istället för att riva ut hela stommarna, och kanske slänga upp lite ny färg på väggen. Och att kanske begränsa budgeten något för resan, till exempel avstå vissa aktiviteter eller välja ett billigare hotell.

Vad ska man välja?
Det är det vi funderar över nu, och egentligen skulle vi ju både vilja göra en omfattande renovering och en dyr resa, men nu går ju inte det. Så vi funderar vidare. Och har någon något bra att komma med här så är det bara att hojta till!

2018-04-14  »  Ola

Share your thoughts

Re: Renovering eller resa?Tags you can use (optional):